Arbejdsmiljø og velfærd til den søfarende samlet ét sted

 

Når du i fremtiden vil blive klogere på, hvordan fatigue påvirker kroppen, hvordan man løser en konflikt mellem kokken og skibsassistenten eller når du skal bestille julegaver til skibsbesætningen, skal du blot henvende dig ét sted - hos SEA HEALTH & WELFARE. 

Den 1. januar 2018 mens nogle vågnede med ondt i håret og andre fragtede containere fra den ene ende af jorden til den anden, blev Handelsflådens Velfærdsråd, Søfartens Bibliotek og Søfartens Arbejdsmiljøråd (SEAHEALTH) til én organisation, nemlig SEA HEALTH & WELFARE. Vi har såmænd været undervejs i lidt tid, men nu kan vi endelig fortælle omverden, at vi er én samlet organisation med 19 medarbejdere med et hjerte for det gode arbejdsliv til søs. 
 

Ny ledelse ved roret

SEA HEALTH & WELFAREs nye direktør René Andersen danner, i selskab med Irene Olsen, som er ny faglig leder for velfærdsområdet, samt Vivek Menon som er ny faglig leder for arbejdsmiljøområdet, ny ledelse for den nye organisation.
 

Fremtidens arbejdsmiljø og velfærd til søs

Hvad betyder sammenlægningen for de søfarende og for rederierne i fremtiden?

”Søfartserhvervet vil opleve, at arbejdsmiljø og velfærd er samlet ét sted. Når der har brug for hjælp til fx en sundere hverdag om bord på skibet, vil skib og rederi både få råd og vejledning til sammenhængen mellem fatigue og kost og sunde opskrifter til kabyssen, men også blive tilbudt initiativer til at dyrke sport på skibet og mulighed for at deltage i motionskonkurrencer. Du behøver altså kun at henvende dig ét sted for at få hjælp til et bedre arbejdsliv for dig og dine kollegaer. Vi har nemlig samlet alle tilbud og alle eksperter ét sted", siger direktør, René Andersen.
 

Et godt arbejdsliv til søs anno 2018

Livet som søfarende har ændret sig drastisk i de seneste årtier. Det har arbejdsmiljøet og velfærden om bord på skibet også. Internetadgang er blevet en realitet for nogle skibe, men ikke alle. Derfor arbejder vi hårdt på at udarbejde løsninger, der passer til alles behov. Nogle søfarende kan fx få gavn af at se, hvordan man løfter tunge varer uden at belaste kroppen på Youtube. Andre har derimod brug for et magasin i hånden med indhold, der kan læses og deles med kollegaer på skibe, hvor internet endnu ikke er en realitet. Som søfarende vil du i fremtiden opleve en bredere vifte af tilbud og flere skræddersyede løsninger, der passer til dit behov på skibet.
 

’Balita’ er nyheder på tagalog

Vi møder flere og flere forskellige nationaliteter på danske skibe. Søfarende fra fx Indien og Filippinerne har også brug for at få nyheder hjemmefra. Det sørger vi for. Vi leverer nemlig nyheder på 48 forskellige sprog fra 92 lande. Vores magasin ’at SEA’ er pakket med artikler, råd og tilbud til et godt arbejdsliv på søen og udkommer både på dansk og på engelsk. I takt med et stigende antal mangfoldige besætninger om bord, kan det af og til også være nødvendigt med redskaber til at håndtere kulturforskelle for bl.a. at sikre en god sikkerhedskultur. I SEA HEALTH & WELFARE har vi specialister, der rådgiver til, hvordan man får det bedste ud af forskelligheder.
 

Helt tæt på de søfarende

Vi vil være endnu tættere på de søfarende, så vi kan levere relevante løsninger, der hele tiden tilpasses behovene på skibene. Derfor vil du i fremtiden opleve en tættere kontakt og flere besøg fra vores medarbejdere på skibet og hos rederierne. Og har vi ikke lige mulighed for at komme dér, hvor du er, kan du altid få fat på os. Du skal blot gå ind på vores hjemmeside www.shw.dk, hvor du kan finde alle medarbejdere. Her kan du se, hvad vi tilbyder af løsninger til et godt arbejdsliv til søs.
 

Om SEA HEALTH & WELFARE

SEA HEALTH & WELFARE er en sammenlægning af Handelsflådens Velfærdsråd, SEAHEALTH (Søfartens Arbejdsmiljøråd) og Søfartens Bibliotek.

Vi hjælper danskflagede skibe med viden, services og løsninger til velfærd og arbejdsmiljø til søs.

Kom og besøg os på Højnæsvej 56, 2610 Rødovre eller på www.shw.dk.