Ny konsulent i SEA HEALTH & WELFARE

 

Ny konsulent i SEA HEALTH & WELFARE
Eik Moen - strukturnørd og kasketkarl
 

 
Eik
 


Eik, du har haft pænt mange kasketter, har du ikke?

“Jo, det kan man godt sige. Jeg har sejlet i mange år og været igennem maskineriet fra menig til officer. Jeg har sejlet med mange forskellige skibstyper fra passagerskibe og slæbebåde til Offshore Wind og HSC-fartøjer. Og min erfaring spænder bl.a. fra at rense tanktop og reparere vakuum toiletter til personoverførsler i offshore-wind og videnskabeligt fiskeri i Norskehavet.”
 

Hvad er det vildeste, du har prøvet som søfarende?

”Jeg har været navigatør på et havforskningsskib og har været så nordpå, at søkortene ikke længere kan følge med, på Nordøstgrønland 80 grader nord. Der var vi oppe og lave havbundsundersøgelser, hvor ikke ret mange mennesker kommer. Det var helt vildt - og pænt koldt.”
 

Hvad er den bedste erfaring, du tager med dig til SEA HEALTH & WELFARE?

”Jeg har arbejdet en del med IT-programmet Health & Safety at Sea i min tid som navigatør og menig. Det er et rigtig godt program, der hjælper søfarende med at strukturere alt omkring arbejdsmiljøet til søs. Det med struktur, er en stor udfordring på skibet. Med den nye version 5.0 er det blevet væsentlig nemmere at holde styr på risikovurderinger, kemidatabasen, catering og meget mere. Der er simpelthen så mange forskellige arbejdsgange på et skib, der kan og bør harmoniseres, så det bliver enklere at være søfarende. Jeg glæder mig til at introducere rederier og skibe for den nye version.”