Ud orange – ind med de rød/hvid

 

Fra 1. juni 2017 skal alle produkter, der har de gamle orange faresymboler om bord, have disse ommærket og have nye sikkerhedsdatablade med den nye klassificering og mærkning. Bed leverandøren om at sende nye etiketter med den nye mærkning og tilhørende sikkerhedsdatablad. Alternativt skal disse produkter bortskaffes forsvarligt.

SEAHEALTH har løbende gjort opmærksom på, at alle kemikalier pr. 1 juni 2017, skal have de nye (CLP) faremærkninger. Da vi stadig har ca. 1000 produkter i Kemikaliedatabasen, der har den gamle orange mærkning, vil vi på det kraftigste opfordre alle rederier til at opdatere deres sikkerhedsdatablade via Kemiportalen.dk. Disse ca. 1000 produkter vil ikke være lovlige at bruge efter den 1. juni 2017.

I den nye version 5.0 af IT-programmet Health and Safety at Sea vil disse 1000 produkter få en advarsel. Bemærk, at den gamle version 4.0 af programmet vil ikke indeholde denne advarsel.