Med dialogspillet ’De 8 sikkerhedsled’ kan du øge sikkerhedskulturen til søs

 
De 8 Sikkerhedsled
 
 


Selvom SMS- og APV-dokumenterne er udarbejdet og i orden, behøver sikkerhedsbevidstheden, og dermed adfærden hos den enkelte, ikke at være til stede. Hvis ulykken uheldigvis er ude, afspejler den, hvor stærk sikkerhedskulturen er. Det interessante er, hvorfor det skrevne nu ikke er blevet overholdt eller fulgt. Årsagerne kan være manglende medarbejderaccept og involvering, at det skrevne ikke stemmer overens med den praktiske måde at gøre arbejdet på, at lederen ikke er en god rollemodel eller måske manglende konsekvens, hvis man overtræder sikkerhedsprocedurerne.

For at styrke en sikkerhedskultur skal der sættes ind på mange områder. Dialogspillet "De 8 Sikkerhedsled" afspejler de væsentlige led for, hvordan vi kan skabe en god sikkerhedskultur. Pointen er, at vi skal arbejde med alle led for at sikre, at projektet lykkes, og ”kæden ikke hopper af”. Det gamle ordsprog fortæller os, at kæden ikke er stærkere end det svageste led. Vi siger, at ”sikkerhedskulturen ikke er stærkere end det svageste led”.

I SEA HEALTH & WELFARE arbejder vi med de 8 sikkerhedsled med tilhørende værktøjer. Værktøjer som understøtter og opbygger den gode sikkerhedsadfærd. Jo flere sikkerhedsled, I som rederi vedligeholder, desto stærkere en kæde. Jo færre sikkerhedsled, I som rederi har på plads, desto svagere en kæde.

Kom godt i gang med at øge sikkerhedskulturen ved hjælp af dialogspillet ”De 8 Sikkerhedsled”. Du kan bestille spillet her:

https://shw.dk/webshop/de-8-sikkerhedsled-pakke