Ren luft i lungerne – deltog du på MSSM 2018?

 
Mattias Sonne Hansen.jpg
 
 

På dette års MSSM-konference (Maritim Sikkerhed - Sundhed & Miljø), der blev afholdt i Frederikshavn, gæstede maskinmester, Mattias Sonne Hansen, som oplægsholder på sessionen "Ren luft i lungerne", der omhandlede Mattias' bachelorprojekt om maskinrummets usynlige påvirkning.

I projektet, der er udarbejdet under rådgivning af SEA HEALTH & WELFAREs senior arbejdsmiljøkonsulent, Anne Ries, foretages partikelmålinger i maskinrummet, hvor der vises en potentiel skadelig påvirkning. Målingerne viste, at ansatte i maskinrummet udsættes for 10 gange så mange ultrafine partikler ved ophold i maskinrummet end ved en spadseretur på én af Danmarks mest trafikerede veje, H.C. Andersens Boulevard - og hele 25 gange større påvirkning ved sammenligning mellem arbejdsmiljøet i maskinrummet og på skibets bro. 

Læs artiklen "Maskinrummets usynlige påvirkning" fra magasinet 'at SEA', nr. 2, 2018 (side 4) her.