SEA HEALTH & WELFARE byder ny arbejdsmiljøkonsulent velkommen

 

Ester Elizabeth Ørum

 
Ester Ørum
 


Ester Elizabeth Ørum er 14. marts 2019 startet i SEA HEALTH & WELFARE som arbejdsmiljøkonsulent med særligt fokus på ulykkesforebyggelse. Ester har en lang og alsidig karriere bag sig i den maritime branche, der startede som aspirant på container- og tankskibe hos A.P. Møller Mærsk. Først som dual-officer og efterfølgende som 1. styrmand. Siden hen har Ester arbejdet i færgefarten, bl.a. som overstyrmand hos Sundbusserne og 1. styrmand/overstyrmand på POVL ANKER hos Bornholmerfærgen. Når spurgt om livet til søs, svarer Ester: ”Jeg har været på skibe, der føltes som et andet hjem. Hvor besætningen var som familiemedlemmer og hvor man havde øje på hinanden og passede på hinanden uanset køn, rang og nationalitet. Der var høj grad af tillid, og man kunne til hver en tid komme frem med sine bekymringspunkter. Det kunne jeg godt tænke mig gjaldt for alle skibe i den danske handelsflåde.”

Fokus på ulykkesforebyggelse
Ester vil med sin solide erfaring bl.a. som Designated Training Officer og instruktør i bl.a. søsikkerhed og redningsmidler rådgive skibe og rederier til en sund sikkerhedskultur om bord. ”Noget af det jeg kan tage med mig til SEA HEALTH & WELFARE er mine mange års viden omkring forebyggelse af ulykker. Der er ingen tvivl om, at tidsmangel er en af de centrale udfordringer, når vi oplever ulykker. Ingen medarbejder går på arbejder og beslutter sig for at lave fejl eller ulykker. Nej, det handler i høj grad om, at der ikke er tid nok til at arbejde sikkert. Og så skal vi have lavet om på det her med, at ingen længere kan se værdien i at lave hændelsesrapporter. Vi er nødt til at kunne være ærlige og åbne, og måske åbne op for en ny måde at indrapportere hændelsesrapporter, der ikke fokuserer på individer men på strukturer.”

 

Har du brug for kvalificeret rådgivning om sikkerhedsforebyggelse til søs, kan du kontakte Ester Ørum på est@shw.dk eller mobil +45 6015 5823.