Daglig arbejdstid ved brug af vibrerende værktøj

 

I SEA HEALTH & WELFARE modtager vi ofte spørgsmål fra rederier og søfarende, som mange andre kan have glæde af. Derfor bringer vi her spørgsmål og svar om alt inden for arbejdsmiljø og velfærd til søs. Du kan også sende dit spørgsmål til info@shw.dk.

 

 

Kære SEA HEALTH & WELFARE

Jeg ser på jeres hjemmeside under vibrerende værktøjer, at ved brug af værktøj med en vibrationsstyrke på 10 m/s2, så er den maksimale daglige arbejdstid 0,5 time.

Hvis der bruges Anti Vibration Gloves, hvor lang kan den daglige arbejdstid så være?

Findes der nogle regler for det, og i givet fald hvor findes de?

Tak på forhånd

Susanne,

S.M.all Shipowner

Kære Susanne

Jeg har kigget i Søfartsstyrelsens regler om vibrationer i Meddelelse A kapitel III B-2 og her står der ikke noget specifikt om vibrationsdæmpende handsker.

Derfor har jeg kigget i Arbejdstilsynets vejledning om vibrationer. Her står der i afsnit 6 om tekniske og organisatoriske foranstaltninger i de to sidste afsnit, hvorfor vibrationsdæmpende handsker ikke kan nedsætte den arbejdstid, man kan arbejde med værktøjet.

Derfor må I enten indkøbe nyt værktøj med en mindre vibrationsbelastning eller organisere arbejdet, således at flere må dele arbejdet. Se herunder vores tegning om langtidsvirk-ninger ved hånd-arm vibrationer, hvis du skal forklare dette.

God arbejdslyst.

Ester Ørum

Konsulent i SEA HEALTH & WELFARE

Long term effects - working with vibrating tools - small resolution.jpg
 

 

ARTIKLER RELATERET TIL SPØRG KONSULENTEN

 
SHW, Arbejdsmiljø, spørgDyveke Nielsen