Posts in Trivsel
Arbejdsbetingede dødsfald til søs

Der er meget fokus på ulykker til søs. Især de ulykker der har en dødelig udgang for de ansatte. Det er en god ting. Det er jo ikke meningen, at man skal give ”sit liv” til arbejdet. Det skal gerne være et gensidigt udbytte, man får ud af sit arbejdsliv. Der mangler dog ofte fokus på de langtidspåvirkninger, der også findes til søs.

Read More
Jeg giver det, jeg har lært, videre

Det kan være en barsk omvæltning at forlade det trygge liv på Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) for at begive sig ud i virkeligheden til søs. For 27-årige Anja Boytang, der i dag er overstyrmand ved Celebrity Cruises, har oplæringstiden med en dedikeret læremester haft afgørende betydning. Derfor har hun også selv valgt at blive mentor for nye kadetter.

Read More
Iceberg ahead! Human behaviour and the art of giving feedback

Observing people’s behaviour is in many ways like observing an iceberg. You only get to see the tip of people’s feelings, thoughts and motives. The rest is hidden. Mastering the skill of feedback and feedforward paves the way for better insights into the behaviour of a team. A skill that is highly important to build trust culture in the workplace.

Read More
På dybt vand med mobilen: Imran Rashid viser vej til sunde digitale vaner

Læge og ekspert i sunde digitale vaner forklarer, hvad der sker med vores hjerne og med fællesskabsfølelsen, når vi tænder mobilen. Han fortæller også, at før vi overhovedet kan arbejde med sunde digitale vaner til søs, skal basale, biologiske behov som tilstrækkelig søvn, nærende mad og rent drikkevand være dækket.

Read More