Herunder har vi samlet en række links til sider om skønlitteratur, e-bøger og podcasts. Hvis du kender en god side, hører vi meget gerne fra dig.
Skønlitteratur
Litteratursiden
”For alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat”. På litteratursiden finder man forfatteroversigter, anmeldelser, spændende lister til inspiration (f.eks. Bloody London og Nordic Noir) og meget mere. Litteratursiden har et spændende nyhedsbrev hvor der bliver gjort opmærksom på de nyeste artikler og anmeldelser på siden. Man kan også oprette en brugerprofil og deltage i debatten.
Forfatterweb
Her findes portrætter af forfattere og deres bøger. Siden kræver password for at få fuld adgang, hvilket man kan få via sit lokale folkebiblioteks hjemmeside. Adgangskoder styres og udleveres af biblioteket. Man kan også tilmelde sig Forfatterwebs nyhedsbrev.
Romansiden
Her findes oversigter over forfattere, genrer og serier samt en geografisk indgang. Man finder også artikler og anmeldelser
SMSpress
Forlaget SMSpress udgiver SMS-noveller, SMS-romaner, digte, real time-fortællinger og andet SMS-litteratur til mobilen, skrevet anerkendte forfattere, der har skrevet specifikt til mediet. Hvis ens folkebibliotek er tilmeldt tjenesten, er det muligt også at låne en sms-udgivelse.
Husk også forfatternes egne hjemmesider.
KRIMI - SPÆNDING
Kriminalromaner i rækkefølge
På Frederiksberg Kommunes Bibliotekers hjemmeside findes denne oversigt over kriminalromaner i rækkefølge. Siden er meget nyttig hvis man gerne vil se hvad en forfatter har skrevet i en bestemt serie, og i hvilken rækkefølge bøgerne er udgivet. Der er ofte også link til forfatternes egne hjemmesider og til siden ”Hovedpersoner i krimier” som ligger under Krimisiden (se herunder).
Krimisiden
En søsterside til Romansiden. Her findes oversigter over forfattere, genrer og serier samt en geografisk indgang. Man finder også artikler og anmeldelser, og hvis man bedre kan huske en hovedperson er der også hjælp at hente her.
KrimiWiki
Online-leksikon over krimilitteratur og forfattere udgivet på dansk startet af Horsens Kommunes Biblioteker. Man kan selv bidrage til leksikonet ved at registrere sig som bruger.
Krimifan
For alle der elsker krimier. Her kan man læse alt om de nyeste, bedste og mest interessante krimier på dansk
Det danske kriminalakademi
Formål: at fremme god kriminallitteratur. Medlemmer er krimiforfattere, samt personer, der offentligt har skrevet om kriminallitteratur. På siden er der links til gode krimisider og anmeldelser. Akademiet uddeler hvert år den danske krimipris Palle Rosenkrantzprisen for årets bedste krimi udgivet på dansk og Harald Mogensenprisen for året bedste danske krimi.
Populære forfattere på Søfartens Bibliotek: Ian Rankin, Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Carsten Jensen, Stephen King.
Læs også artiklen om blogger, Jette S.F. Holsts fem yndlings-King-bøger, Jo Nesbø og 20 år med Harry Hole.
Hæfte om Jo Nesbø og Harry Hole i anledning af udgivelsen af Jo Nesbøs 11. Harry Hole-bog, Tørst.
SCIENCE FICTION - GYS
Scifisiden
En søsterside til Krimisiden og opbygget som denne, med indgange som: forfattere, genrer, serier, hovedpersoner, geografisk indgang, omtaler og artikler.
Gyseren
Indeholder alt, hvad der er værd at vide om gysere: "Hvad er en gyser?", Gys og eventyr, Anmeldelser og en særskilt side om Stephen King.
E-bøger
Søfartens Bibliotek har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at levere e-bøger. Men der er muligheder for at låne eller læse e-bøger gratis via internettet. Herunder følger en række sider, der tilbyder gratis e-bøger og netlydbøger.
Folkebibliotekernes e-bogstilbud eReolen blev i januar 2015 relanceret, så man nu kan vælge mellem mange flere e-bøger og netlydbøger end tidligere. For at låne bøger fra eReolen, skal man være oprettet som låner på sit lokale folkebibliotek.
Planet eBook
Mere end 80 engelske klassikere, f.eks. 1984 og The Great Gatsby. Derudover er der en samling eventyr af H.C. Andersen på siden, som er meget nem at bruge.
Project Gutenberg
Her er en af de allerstørste samlinger af gratis e-bøger. På samme måde som Wikipedia bygger Project Gutenberg på frivillig arbejdskraft. Der er i øjeblikket mere end 49.000 bøger på siden, dog kun få bøger på dansk.
PODCASTS OM BØGER
Skønlitteratur på P1
Det ugentlige litteraturprogram på DR's P1. Der er ikke så mange krimier, men programmet giver god inspiration til at læse noget andet. Der er nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.
Bogfolk
Politikens podcast om bøger. Bogfolk kommer vidt omkring, programmet indeholder anmeldelser, forfattersamtaler, diskussioner om litteratur m.m.
Bogselskabet
Anne Glad er vært, og hun inviterer i hver episode en aktuel og populær forfatter i studiet for at fortælle om sin seneste bog. Man kommer tættere på forfatterne, der også fortæller om at skrive, ligesom forfatteren udpeger en bog, som betyder meget for ham eller hende.