Hvis du er under for stort pres på arbejdspladsen eller i privatlivet, kan presset gå hen og blive en tilstand af stress. i SEA HEALTH & WELFARE giver vi gode råd om, hvordan du håndterer spidsbelastninger og stress.

 

stress i søfart

Mange søfolk oplever et stigende arbejdspres pga. administration og krav om effektivisering. Igennem de sidste 20 år har arbejdet til søs forandret sig. Bl.a. er administrativt arbejde blevet en væsentlig del af arbejdsopgaverne. Effektivisering og større produktivitet er også en del af det. En del søfolk føler de stigende administrative opgaver som et arbejdspres. De oplever, at den tid man bruger på administration, går fra tiden til at udføre selve arbejdet. Det kan være vigtigt at være klar over, om folk om bord oplever et så stort arbejdspres, at de kan blive stressede på en måde, som ikke er hensigtsmæssig og som skader trivslen om bord.

 

Stress - en definition

En definition på stress lyder: ”Stress er ikke en sygdom, stress er en belastningstilstand, dvs. en naturlig reaktion på en ubalance mellem de ressourcer vi har, og de krav vi stilles, eller stiller os selv. Der kan være flere årsager til denne ubalance – årsager som har både med arbejdslivet eller privatlivet at gøre. Hvis det står på i længere tid, kan stress medføre sygdomme.”
Læs mere om stress i bogen "Det gode arbejdsliv til søs", som kan købes på vores webshop.

I afsnittet i "Det gode arbejdsliv til søs" om arbejdsbelastninger og stress fortæller en række søfolk om, hvad de mener, der skal til for at forebygge arbejdspres og stress om bord.

I bogens redskabsdel kan du læse mere om, hvad stress er. Her kan du også få viden om, hvilke tegn du skal kigge efter hos dig selv og andre. Du kan også få en række gode råd og idéer til at håndtere stress og gode råd til, hvordan man kan forebygge, at arbejdspresset bliver for stort og udvikler sig til stress