Vores motto er "Fit seafarer - Safe ship" – et skib er aldrig bedre end dets besætning. Derfor er vores målsætning med Fit4SEA at fremme en sundere livsstil og forbedre søfolkets fysiske form om bord alle danskeflagede skibe. Uanset nationalitet, køn, alder eller rang.

 
 

"FIT SEAFARER - SAFE SHIP"

Med jævnlig motion og fokus på sundhed kan besætningen opnå et større overskud, bedre overblik, og højere modstandskraft imod stress, samt forbygge mange sundhed- & livsstilsrelaterede sygdomme. Dette gør skibet til en mere sikker arbejdsplads for alle om bord.

Status for projektet er at vi forsætter med vores Fit4Sea motionskonkurrencer, som man kender dem, mens nye produkter og tiltag er under udvikling:

Fase 1: Indeholder blandt andet instruktionstegninger, fulde træningspas og plancher som kan hænges op til inspiration ude om bord.

Fase 2: Vi arbejder på en virtuel brugerflade, hvor man online kan hente fulde træningspas, med instruktionsvideoer m.m. i samarbejde med Forsvarets Sundhedstjeneste.

Første del forventes færdig medio 2018.

 

7-15 MINUTTERS TRÆNING MED STOR EFFEKT

Har du tænkt på, hvor mange minutter du bruger foran en skærm om dagen? Hvad med at bruge et par af de minutter på din krop, der skal vare hele livet? Få minutter om dagen, der i retur giver dig mere energi til din arbejdsdag.

Har du en travl hverdag om bord, og er det svært at prioritere tid til træning? Så har vi fundet løsningen til dig, der gerne vil være lidt mere fit. Undersøgelser viser, at det er ligeså effektivt at træne 7-15 minutter en eller to gange om dagen som at træne i tilsvarende tid i lange træningspas. Du har måske hørt om mikrotræning, højintensitetstræning, HICT, Tabata? Denne træningsform er brugt bredt af eliteenheder hos både forsvar og politi, brandmænd og atleter verden over. Men den kan også bruges til helt almindelige mennesker, der vil have en sundere krop.

Humlen er at få lagt nogle korte, men intense træningspas ind i rutinen om bord, når det passer dig. Alle øvelser kan udføres med kropsvægt og få remedier, næsten over alt - uanset om du arbejder på broen, dækket, i maskinen, eller på eget lukaf.

Download og print øvelserne

Download and print the exercises