God og sund mad er med til at skabe glade og stærke søfolk. Derfor har vi i samarbejde med søens kokke samlet guldkorn fra kabyssen her. Tryk på billedet af retten for en PDF-fil, du kan printe ud.

 

BAGVÆRK

 

Filippinske morgenboller1 l. lunkent vand1 dl rapsolieCa. 1 kg hvedemel1 spsk. sukker1 tsk. salt50 gram frisk gær (eller 2 spsk. tørgær)Sådan gør du:Mel kommes i rørekedlen med sukker, salt, olie og gær. Rør godt rundt. Derefter tilsættes melet lidt…

Filippinske morgenboller

1 l. lunkent vand

1 dl rapsolie

Ca. 1 kg hvedemel

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

50 gram frisk gær (eller 2 spsk. tørgær)

Sådan gør du:
Mel kommes i rørekedlen med sukker, salt, olie og gær. Rør godt rundt. Derefter tilsættes melet lidt ad gangen, indtil dejen får en lind konsistens, men uden at klistre. Lad dejen hvile i rørekedlen i 15 min., hvorefter den arbejdes igennem og luften slåes ud. Derefter deles dejen i to portioner. Den ene halvdel formes til små boller ca. 20 stk. Bollerne pensles med æg. Den anden portion rulles ud til en lang pølse og skæres derefter i skiver. Skiverne vendes i rasp eller tørret kokos alt efter smag. Begge portioner står og hæver i ca. 45 min under et rent klæde. Bollerne bages 11 minutter i en 170 grader varm ovn.

Download opskrift

 
 

SUPPER

 

Verdens nemmeste broccolisuppeBroccolisuppe (4 pers.)1 l. hønsefond3-4 broccolistokke skåret i tern1 løg skåret i tern2-3 dl flødeSådan gør du:Broccolitern og løgtern sauteres af i lidt olie. Hønsefond tilsættes. Lad simre i ca. 20-30 minutter. Here…

Verdens nemmeste broccolisuppe

Broccolisuppe (4 pers.)

1 l. hønsefond

3-4 broccolistokke skåret i tern

1 løg skåret i tern

2-3 dl fløde

Sådan gør du:
Broccolitern og løgtern sauteres af i lidt olie. Hønsefond tilsættes. Lad simre i ca. 20-30 minutter. Herefter blendes suppen. Suppen koges op og fløde tilsættes før servering. Suppen kan jævnes lidt med en roux (smørbolle), hvis den ønskes lidt tykkere. Suppen kan serveres med små broccolibuketter eller brødcroutoner.

Download opskrift