God og sund mad er med til at skabe glade og stærke søfolk. Derfor har vi i samarbejde med søens kokke samlet guldkorn fra kabyssen her. Tryk på billedet af retten for en PDF-fil, du kan printe ud.
BAGVÆRK
Filippinske morgenboller
1 l. lunkent vand
1 dl rapsolie
Ca. 1 kg hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
50 gram frisk gær (eller 2 spsk. tørgær)
Sådan gør du:
Mel kommes i rørekedlen med sukker, salt, olie og gær. Rør godt rundt. Derefter tilsættes melet lidt ad gangen, indtil dejen får en lind konsistens, men uden at klistre. Lad dejen hvile i rørekedlen i 15 min., hvorefter den arbejdes igennem og luften slåes ud. Derefter deles dejen i to portioner. Den ene halvdel formes til små boller ca. 20 stk. Bollerne pensles med æg. Den anden portion rulles ud til en lang pølse og skæres derefter i skiver. Skiverne vendes i rasp eller tørret kokos alt efter smag. Begge portioner står og hæver i ca. 45 min under et rent klæde. Bollerne bages 11 minutter i en 170 grader varm ovn.
SUPPER
Verdens nemmeste broccolisuppe
Broccolisuppe (4 pers.)
1 l. hønsefond
3-4 broccolistokke skåret i tern
1 løg skåret i tern
2-3 dl fløde
Sådan gør du:
Broccolitern og løgtern sauteres af i lidt olie. Hønsefond tilsættes. Lad simre i ca. 20-30 minutter. Herefter blendes suppen. Suppen koges op og fløde tilsættes før servering. Suppen kan jævnes lidt med en roux (smørbolle), hvis den ønskes lidt tykkere. Suppen kan serveres med små broccolibuketter eller brødcroutoner.