Madkursus for skibsassistenter og hovmestre
SEA HEALTH & WELFARE er sammen med Simons Kogeskole klar med nye madkurser i efteråret 2024.
Denne gang er madkurserne både for skibsassistenter og hovmestre, som er ansvarlige for den daglige madlavning om bord på et skib. Så selvom du måske er erfaren hovmester, kan du stadig forvente at få nye idéer og viden, og blive endnu bedre i et køkken ved deltagelse i kurset.
På madkurset lærer du blandt andet at organisere madlavningen i hverdagen, så du får bedre overblik og mere tid til at lave smagsrig og varieret mad til dine kolleger om bord. Alle dagens måltider er vigtige, så vi vil både øve os med varme retter og med at få friskbagte boller og rugbrød ind i den daglige madlavning.
Få mere viden om velsmagende og sund mad, som du kan bruge om bord
Formålet med kurset er også at gøre dig mere bevidste om sund mad og demonstrere hvordan du nemt kan tilberede sund hjemmelavet mad om bord, der smager skønt. Det gør vi ved at dele færdigheder og inspiration til nye tilberedningsmetoder, opskrifter og råvarer, så du som mad-ansvarlig kan tilberede nærende og velsmagende mad om bord, også på skibe, hvor pladsen er trang i kabyssen.
Kurset vil bestå både af praktisk undervisning og teori. Vi tager udgangspunkt i de officielle kostråd, og hovedtemaet er madens smag. På kurset laver og smager vi mad sammen og du får opskrifter, køkkentricks og øvelser, som du nemt kan tage med hjem på skibet.
Kursets indhold tilrettelægges både til skibsassistenter, der laver mad ombord til besætning, samt hovmestre og du vil efter kurset blive endnu bedre til at:
· tilberede mad, der smager
· organisere forberedelse og madlavning så du også kan passe de andre opgaver på skibet
· sikre varieret og sund hjemmelavet mad
· forkæle dig selv og dine kolleger om bord med hjemmebag og sanselig mad
· sætte spot på og følge sæsonens frugt og grønt, for mest bæredygtig madlavning
· bruge de smagfulde rester, madspild undgås
Desuden får du praktiske råd, tips og tricks til at arbejde mere effektivt i køkkenet om bord.
Inden kurset vil du få tilsendt Simons bog ”SANS – en bog om mad og smag”.
Om kursuslederen
Simon Milwertz Philipsen har 20 års erfaring som kok ved både fine restauranter og i kantiner, som laver god hverdagsmad, og han har i mange år undervist i madlavning.
”Både private og professionelle kan have rigtig god gavn af at komme på kursus i løbet af deres karriere for både at lære nyt, få inspiration og netværke med andre ligesindede. Det er præcis det, vi tilbyder med dette kursus målrettet skibsassistenter og hovmestre,” siger Simon Milwertz Philipsen.
Simon udgav i 2020 bogen ”SANS – en bog om mad og smag” og har netop også forfattet ”SPIS – en bog om mad og oplevelser”, som er en måltidsbog. Simons madvisioner spænder vidt og bredt om alle aspekter af et godt måltid og dets rammer og du er derfor i inspirerende og rutinerede hænder på kurset.
Datoer og lokationer
Kurset varer to dage og SEA HEALTH & WELFARE afholder et kursus i Jylland og et kursus på Sjælland.
Har du behov for at overnatte mellem kursusdagene, er det for egen regning, men vi hjælper gerne med at finde overnatning et sted i nærheden, som du kan booke.
I 2024 afholdes der to kurser; et i Jylland og et på Sjælland:
20.-21. november 2024
Dag 1: 20. november kl. 10:00-17:00
Dag 2: 21. november kl. 9:00-15:00
Sted:
TechCollege Aalborg
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg
28.-29. oktober 2024
Dag 1: 28. oktober kl. 10:00-17:00
Dag 2: 29. oktober kl. 9:00-15:00
Sted:
Oluf Brønnum & Co
Ellekær 10, 2730 Herlev
Tilmelding
Vil du med på et af madkurserne i 2024, skal du klikke på linket herunder og udfylde deltagerformularen.
Spørgsmål om kurset?
Hvis du har spørgsmål til kurset, kan du kontakte Camilla Kroggaard hos SEA HEALTH & WELFARE på ckr@shw.dk eller telefon +45 22 30 99 55.
Pris for kurset: 4.500 kr.
Prisen for deltagelse på kurset er 4.500 kr. Dertil skal du lægge udgifter til transport og overnatning.
Du kan henvende dig til dit rederi og forhøre dig om refusion og betaling for kursusdeltagelse.
OBS:
Vær opmærksom på at SEA HEALTH & WELFARE forbeholder sig retten til at aflyse kurset ved for få tilmeldinger. I dette tilfælde, faktureres deltagergebyret ikke og vi bestræber os på at give besked herom i god tid.