Madkursus for skibsassistenter 

SEA HEALTH & WELFARE har sammen med kok Simon M. Philipsen udviklet et 2-dages madlavningskursus målrettet skibsassistenter, som er ansvarlige for den daglige madlavning om bord på et mindre skib. Selvom du måske er vant til madlavning, kan du med madkurset få nye ideer og viden, og blive endnu bedre i et køkken. 

På madkurset lærer du blandt andet at organisere madlavningen i hverdagen, så du får bedre overblik og mere tid til at lave smagsrig og varieret mad til dine kolleger om bord. Alle dagens måltider er vigtige, så vi vil både øve os med varme retter og med at få friskbagte boller og rugbrød ind i den daglige madlavning. 

Få mere viden om sund mad

Formålet med kurset er også at gøre skibsassistenter mere bevidste om sund mad og vise dem hvordan de nemt kan tilberede sundere mad, der smager skønt. Det gør vi ved at dele færdigheder og inspiration til nye metoder, opskrifter og råvarer, så den mad-ansvarlige kan tilberede nærende og velsmagende mad om bord, også på skibe, hvor pladsen er trang i kabyssen. Kurset vil bestå både af praktisk undervisning og teori. 

Kurset tager udgangspunkt i de officielle danske kostråd, og hovedtemaet er madens smag.

Du bliver bedre til at: 

·     tilberede mad, der smager 

·     organisere og forberede madlavningen, så du også kan passe de andre opgaver på skibet 

·     sikre varieret og sund mad 

·     forkæle dig selv og dine kolleger om bord med sanselig mad 

·     følge sæsonerne, også til søs 

På kurset får du mad, opskrifter, køkkentricks og øvelser, som du nemt kan tage med hjem på skibet.

Om kursuslederen

Simon har været kok i 20 år og arbejdet på fine restauranter og i kantiner, som laver god hverdagsmad. Han har i mange år undervist både børn og voksne i madlavning. Han mener, at både private og professionelle har godt af at komme på kursus og lære lidt nyt. Simon er meget optaget af smag og udgav i 2020 bogen ”SANS – en bog om mad og smag”. 

Kursussted

Når vi er klar med datoer for næste madlavningskursus, oplyser vi også kursusstedet. Vi vil tage højde for deltagernes transporttid, når vi vælger kursusstedet. Du skal selv sørge for overnatning, hvis det er nødvendigt.

Datoer og tilmelding:

Der er pt. ingen kurser i kalenderen. Vi opdaterer siden her, lige så snart vi planlægger nye kommende kurser.

Er du interesseret i at deltage i et kommende madlavningskursus, er du velkommen til at udfylde en formular.

Pris:

Vi kan desværre ikke oplyse en pris på nuværende tidspunkt.

Spørgsmål om kurset?

Hvis du har spørgsmål til kurset, kan du kontakte konsulent Pernille Nordstrand hos SEA HEALTH & WELFARE på pvn@shw.dk eller telefon +45 31 40 65 00.

 
Uanset om du er ret ny i kabyssen eller er vant til at tilberede mad om bord, giver kurset dig nye idéer og viden, som du nemt kan bruge i det daglige. Kurset tager udgangspunkt i de officielle kostråd, og vi vil have fokus på madens smag.
— Kok Simon M. Philipsen