Arbejdsmiljøkonsulent til rådgivning om det kemiske arbejdsmiljø i skibe 

I Handelsflådens Arbejdsmiljø- og Velfærdsråd rådgiver vi alle danske handelsskibe om arbejdsmiljø og trivsel. Den maritime branche udvikler sig markant i disse år og vi har derfor brug for flere kræfter.

Vi søger i øjeblikket en arbejdsmiljøkonsulent, der kan rådgive om forskellige forhold vedrørende det kemiske arbejdsmiljø på skibe med fokus på håndtering af kemikalier, forebyggelse af ulykker og opfølgning på lovkrav. 

Du vil blive en del af vores faglige fællesskab på 11 konsulenter, der sammen med vores administration, gør en aktiv og positiv forskel for søfarende i den danske handelsflåde. Vi har allerede et tæt samarbejde med en stor del af rederierne og de søfarende via vores platformsopbyggede kemikaliedatabase og risikovurderingsværktøj. Du skal blandt andet medvirke til at udvikle og styrke denne platform til fordel for vores brugere. 

Dine opgaver spænder bredt inden for kemifaglig arbejdsmiljørådgivning: 

  • Rådgivning om håndtering af kemiske produkter og arbejdsprocesser, herunder brug af værnemidler 

  • Rådgivning om kemisk risikovurdering 

  • Rådgivning om substitution 

  • Generel rådgivning om kemikalielovgivning 

  • Undervisning og formidling 

  • Udarbejdelse af branchevejledninger og andre formidlingsmaterialer om arbejdsmiljø 

  • Behandling af sikkerhedsdatablade og udarbejdelse af instruktioner 

  • Vurdering og gennemførelse af arbejdshygiejniske målinger. 

Desuden vil du blive involveret i tværfaglige udviklingsopgaver, projektledelse mv. Du vil også skulle samarbejde med eksterne parter for at sikre høj kvalitet i vores rådgivning til rederier, skibe og de søfarende. 

Din profil 

Vi forestiller os, at du er uddannet kemiingeniør, cand.scient. i biologi/kemi eller lignende. Du brænder for at arbejde med både kemiske og generelle forebyggelsesproblemstillinger, som kan understøtte en sikker arbejdskultur på alle danske handelsskibe. Du værdsætter faglig fordybelse og kan lide proaktiv kontakt med interne og eksterne samarbejdspartnere. 

Du har minimum et par års kemifaglig erhvervserfaring og herunder gerne erfaring med Arbejdstilsynets regler vedrørende generelt arbejdsmiljø, som du vil skulle omsætte i en maritim kontekst. Kendskab til den maritime branche er en fordel, men ikke et krav. 

Som person er du udadvendt, engageret, serviceminded, har en god situationsfornemmelse og ønsker at bidrage til et godt samarbejde, den gode stemning og trivsel. Du er i stand til at bevare overblikket - også når det indimellem skal gå lidt stærkt. 

Det er et krav, at du:

  • Taler og skriver flydende engelsk og dansk

  • Har kørekort (B)

Vi tilbyder 

Du får et spændende og udfordrende job i en organisation med en flad ledelsesstruktur. Vores kultur er kendetegnet ved et åbent og uformelt arbejdsmiljø, hvor vi lægger vægt på engagement samt frihed under ansvar. Vi arbejder tværfagligt, og du får gode muligheder for selv at præge dit jobindhold og din faglige udvikling. 

Vi tilbyder gode ansættelsesforhold med fleksible arbejdsforhold samt en løn, der matcher dine kvalifikationer, og god pensionsordning. 

Ansættelsesstedet vil være Rødovre. 

I Handelsflådens Arbejdsmiljø- og Velfærdsråd er vi 20 medarbejdere med forskellige fagligheder, der alle brænder for at gøre en forskel for de søfarende. Vi gør en dyd ud af at praktisere det vi rådgiver omkring, hvorfor vi har stort fokus på trivsel og et godt arbejdsmiljø. 

Se mere om vores arbejdsplads på: www.shw.dk 

Yderligere oplysninger 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør René Andersen på tlf. 40 46 54 53 eller faglig leder Torsten Mathias Augustsen på tlf. 29 60 74 27. 

Ansættelse: Hurtigst muligt. 

Send din ansøgning til ansoegning@shw.dk. Vi læser ansøgninger og kalder ind til samtaler løbende. 

Handelsflådens Arbejdsmiljø- og Velfærdsråd opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. 

 

 

Troels Leth