Vi deler vores viden og indsigt i Haugesund

Til næste år vil Søfartsdirektoratet i Norge beskæftige sig med mobning og chikane inden for den maritime sektor. I den forbindelse blev SEA HEALTH & WELFARE inviteret til at deltage i dette års søsikkerhedskonference i Haugesund, der var arrangeret af det norske Sjöfartsdirektoratet.

Faglig leder Mathias Augustsen deltog i konferencen med et oplæg.

“Formålet med vores deltagelse var at præsentere og drøfte vores igangværende initiativer til at forebygge forskellige former for chikane, herunder seksuel chikane, om bord på skibe der sejler under dansk flag. Hos SEA HEALTH & WELFARE er vi er stolte og glade for at kunne være med til at bidrage til et mere støttende og inkluderende miljø for alle involverede i den maritime sektor,” siger Mathias Augustsen.

De norske maritime myndigheder har påvist en sammenhæng mellem chikane og sikkerhed om bord på skibene. Undersøgelser viser, at søfarende, der udsættes for chikane, har en øget risiko for at være involveret i alvorlige ulykker. Konferencen havde derved som mål, at få et samlet overblik over den nuværende situation og finde løsninger på udfordringerne.

I den forbindelse præsenterede Mathias Augustsen SHW’s ’mental health toolbox’ med vejledninger rettet mod søfarende, skibsledelsen og rederier for at hjælpe dem med at identificere og håndtere udfordringern med den mentale trivsel blandt besætningsmedlemmerne ombord.

"Jeg håber, at min medvirken på konferencen kan medvirke til indsatser, der fører til en reduktion af mobning og chikane i den maritime sektor, og dermed skabe et sundere og mere inkluderende arbejdsmiljø,” siger Mathias Augustsen.

Troels Leth