Opdag tegn på depression og selvmordstanker

Den nye vejledning “Identifying Depression and Suicidal Behavior At Sea” fra SEA HEALTH & WELFARE er en hjælp til besætningsmedlemmer, der måske fornemmer, at en kollega har det psykisk svært eller har selvmordstanker, men ikke genkender tegn og symptomer.

Vejledningens formål er at gøre læseren i stand til at afklare om en kollega er deprimeret på en nem og overskuelig måde. Samtidig anviser vejledningen, hvordan du bedst hjælper denne kollega.

Vejledningen henvender sig hovedsagligt til skibets ledelse men vil også være en hjælp for den enkelte søfarende, der er i tvivl om en kollega har det godt mentalt.

Hensigten med vejledningen er ikke at forbedre det generelle trivselsniveau om bord ligesom den ikke fokuserer på generel forebyggelse af depression eller selvmord.

Hvis I ønsker rådgivning og inspiration til at forberede den generelle trivsel og velfærd om bord, kan I blandt andet finde inspiration i vejledningerne “Mental Well-being on the Agenda” og “Be a Buddy - Not a Bully.

Et eksemplar af vejledningen er sendt til dansk-flagede skibe sammen med seneste udgave af magasinet At Sea. Alle vejledninger er tilgængelige i @SEA-@SHORE (med licens) og kan købes på engelsk på shw.dk/webshop.

Troels Leth