Det norske SJÖFARTSDIREKTORATET vil forebygge chikane og mobning med viden fra SEA HEALTH & WELFARE

Mobning og chikane er en alvorlig udfordring, som myndigheder verden over sætter fokus på. I Danmark ventes Søfartsstyrelsen senere i år at lancere nye indsatser for at forebygge chikane og mobning.

Tilsvarende har SJÖFARTSDIREKTORATET i Norge meddelt, at de i 2024 vil beskæftige sig mere med forebyggelse af chikane og mobning i den norske, maritime sektor.

Til det formål har nordmændene valgt at lade sig inspirere af SEA HEALTH & WELFAREs vejledninger og indsatser for at informere og rådgive skibsofficerer og skibsbesætninger om det gode arbejdsmiljø og tryghed ombord.

I januar var en delegation fra Norge derfor på besøg hos SEA HEALTH & WELFARE.

"I 2024 vil Sjöfartsstyrelsen i Norge arbejde intensivt med det psykosociale arbejdsmiljø for søfarende. En stor undersøgelse har afsløret et stort behov for dette. Vi er derfor glade og meget tilfredse med de indsigter og diskussioner, vi har haft her hos SEA HEALTH & WELFARE. Vi ser frem til at vende tilbage til Norge for at udvikle vores program, hvor vi vil bruge jeres materiale og værktøjer, da de virker meget relevante," siger Sverre Flatebø, projektleder i det norske Sjøfartsdirektorat.

Han fortsætter: "Gennem flere års samarbejde med jer i SEA HEALTH & WELFARE på nordiske velfærdsmøder har vi erfaret, at I i Danmark har arbejdet målrettet og godt med dette emne de sidste 5-6 år. Det gælder ikke mindst udarbejdelsen af materialer og værktøjer til at forstå, hvordan man kan samarbejde om at skabe et godt psykosocialt arbejdsmiljø uden mobning og chikane."

På samme måde sætter SEA HEALTH & WELFARE pris på at dele viden med andre lande.

"Vi er meget stolte af dette samarbejde, og vidensdeling er afgørende for at skabe en maritim industri, hvor alle føler sig respekterede, støttede og sikre," siger faglig leder Mathias Augustsen fra SHW.

Den norske delegation hørte blandt andet om SEA HEALTH & WELFAREs vejledninger om psykisk trivsel og om Helpline for Seafarers, der blev etableret i 2019.

Troels Leth