Nordiske velfærdstjenester fik inspiration og dyrket netværket i Rotterdam

Sidste uge var Rotterdam vært for Nordisk Møde med projektledere og konsulenter mv. fra SEA HEALTH & WELFARE og maritime søsterorganisationer fra Finland, Sverige og Norge.

Nordisk Møde er et årligt arrangement, der fungerer som en platform for udveksling af viden og inspiration blandt de nordiske lande og en mulighed for at skabe og vedligeholde netværk på tværs af landene.

Hver delegation præsenterede deres aktiviteter det seneste år og deres planer for de kommende 12 måneder. Redegørelserne viser et mangfoldigt udvalg af opgaver og initiativer rettet mod at støtte de søfarende i landenes handelsflåder.

Deltagerne gav udtryk for deres tilfredshed med begivenheden og understregede dens betydning for at fremme samarbejde og gensidig læring.

"Det nordiske møde fungerer som en vital platform for at fremme samarbejde og dele bedste praksis blandt vores maritime velfærdskolleger. Det er gennem møder som disse, at vi kan styrke vores fælles indsats for at støtte søfolks velfærd og trivsel i vores region," siger Jacob Christensen, faglig leder hos SEA HEALTH & WELFARE.

Et af højdepunkterne ved sammenkomsten var muligheden for at besøge vigtige maritime velfærdsinstitutioner i området.

Deltagerne fik mulighed for at udforske Sømandsklubben i Brielle nær Rotterdam Havn, der drives af SEA HEALTH & WELFARE, og få indblik i de vigtige tjenester, der er til rådighed for de søfarende, der passerer gennem havnen.

Derudover besøgte mødedeltagerne også Den Danske Sømandskirke i Rotterdam, der ledes af Lars Storm Kristensen med støtte fra skibsassistent Mikkel Skov. De gav et godt indblik i deres dedikerede indsats for at støtte ikke kun danske søfarende, men også danske statsborgere, der bor i Holland.

Mødet i Rotterdam illustrerer de nordiske organisationers engagement i at prioritere søfarendes velfærd og anerkende vigtigheden af samarbejde og videndeling i løsningen af de udfordringer, som dem, der arbejder til søs, står over for.

Troels Leth