SANDVIG

En skøn ferielejlighed på 68 m2 beliggende i Sandvig på Bornholm. Lejligheden ligger i strandkanten med flot udsigt over Østersøen og Hammerknuden, der ligger i gåafstand fra lejligheden. Se forslag til ture nedenfor.

Der er fem sengepladser fordelt på to værelser samt en god sovesofa i stuen. Derudover alt nødvendigt inventar, herunder TV og trådløs internetforbindelse.

Udlejningsprisen er kr. 3.500 i ugerne 22-34 og kr. 2.300 i de øvrige uger. Depostitum kr. 1.000.

 
 

Smag Bornholm ved Allinge-Sandvig

Som Martin Andersen Nexø skriver i sit digt har Bornholm en dramatisk og særegen natur i forhold til resten af Danmark, men for mange bornholmere og turister er Allinge-Sandvig "det rigtige Bornholm". Her finder du den maleriske kombination af hvid sandstrand og stejle klipper - og ikke mindst mange af øens største seværdigheder. Begynd din ferie i vores ferielejlighed Sandvig med en enestående dagsvandring på Hammerknuden, der hele vejen fra borgruinen Hammershus tilbage til Sandvig langs klippekysten af den kuperede vandresti byder på pragtfulde udsigter over Østersøen.

"Møder Øjet Fjeld,
der stiger af Havet,
tungt blaanende i Vinterdagen,
mens Snetykningen ruger
og Dønningen bærer mod Land Havlittens Sang
det er Bornholm!"

Men overalt på Bornholm præsenterer naturen på øen spændende steder, der ved hjælp af børnenes fantasi og de voksnes begejstring rimelig nemt kan drejes til oplevelser og aktiviteter i både voksen- og børnehøjde.

 

Smagen af Bornholm

Smag de traditionelle retter fra de mange røgerier med de karakteristiske skorstene, som findes ikke bare i Allinge-Sandvig, men overalt på Bornholm. Du bør ikke gå glip af egnsretten "Sol over Gudhjem", som er røget sild med rå æggeblomme, radiser, purløg og groft rugbrød. Men prøv også den bornholmske laks, torsk, hellefisk, makrel, ål, ørred, rejer og mange andre røgvarer.

 

Et fuldendt net af cykelveje

Fra tidlig forår til sent efterår byder Bornholm på nogle af Nordeuropas bedste forhold forcyklister. 230 km skiltede ruter gennem skov, langs kysten og af små landeveje giver mulighed for at nå mange af øens seværdigheder på den tohjulede.

Hjemme i ferielejligheden igen efter en lang og begivenhedsrig dag, kan du slappe af på terrassen i første række med udsigt til Østersøen og til lyden af bølgernes slag mod klippekysten.

 

Forslag til ture

Hammershus
Borgruinen er den største borgruin i Danmark. Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har borgen siden middelalderen været centrum for både dramatiske og blodige begivenheder i bornholmernes historie. 

Søfæstningen Christiansø 
En times sejlads fra Gudhjem kan du opleve bygninger og fæstningsværker fra flere historiske perioder filtret ind imellem hinanden som et kludetæppe i det både klippefyldte og frodige landskab. Øens lokale rundvisere fortæller om historien og dagliglivet på en fæstningsø. Der er afgang til øen fra både Allinge og Gudhjem. 

Almindingen
Landets 3. største skov byder på mange spændende seværdigheder. Besøg bl.a. de gamle borge Lilleborg og Gamleborg, den store vandreblok Rokkestenen, som vejer ca. 7 tons, Bornholms største sprækkedal Ekkodalen eller Rytterknægten, som er Bornholms højeste punkt på 162 m over havet.  

Brændegårdshaven
Denne forlystelsespark indeholder et 6000 m2 stort opvarmet vandland, og i parkens Zoo kan du møde mange forskellige dyrearter fra hele verden. Derudover byder parken på robåde i søen, en svævebane, minigolf, hoppe- og klatreland og meget mere.

Rundkirker
Ud af Danmarks i alt 7 rundkirker fra middelalderen, ligger de 4 af dem på Bornholm. Du finder de fire særprægede, bornholmske rundkirker i Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Rundkirkerne er bygget som kombinerede kirker og forsvarsværker, og hver af de bornholmske rundkirker har deres eget særpræg.

Helligdomsklipperne
Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne. Du har adgang til de dybe grotter, herunder især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind i fjeldet.

Folkemødet på Bornholm
Folkemødet i Allinge er en unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former på Bornholm. 

Et af Folkemødets formål er, at skabe rammerne for at demokratiet udvikles.

Svaneke
Byen er især kendt for sit store silderøgeri med sine fem hvide skorstene på den nordøstligste klippepynt. Allerede før ovnene åbnes ved 11-tiden vejres duften fra varme nyrøgede sild. Siden 1750 er der blevet brygget øl i byen med en kort pause. Det nuværende bryggeri, Svaneke Bryghus, åbnede i 2000 som et af Danmarks første mikrobryggerier. De mange, smukke bindingsværkshuse og krogede gader gør den til en af øens mest særprægede byer.