PÅ WIND HAR DE ET GÅBÅND PÅ BROEN

I sidste uge besøgte SEA HEALTH & WELFARE bl.a. ’jack-up’ skibet WIND, der var anløbet Køge Havn.

Mange af skibets ti besætningsmedlemmer fra Danmark og Polen træner aktivt ombord i fritiden. Det fortæller skipper Stefan Bonde, der viste rundt på skibet.

”Besætningen er flittige brugere af FIT4SEA, hvor de registrerer deres træning. Det er primært roning, cykling og styrketræning, besætningen dyrker om bord. De ville også gerne have et løbebånd, men der er ikke højt nok. Til gengæld har vi et gåbånd på broen, som brovagten kan bruge,” fortæller Stefan Bonde.

FIT4SEA er en hjemmeside, hvor alle søfarende på dansk-flagede skibe kan melde sig til og registrere sin træning i seks forskellige discipliner. Der er individuelle konkurrencer og en skibskonkurrence med præmier til dem, der har trænet mest i løbet af året.

Den travle sæson for offshore opgaver venter

Før besøget i Køge Havn har WIND og hendes besætning løst forskellige offshore opgaver i farvandet ud for Rødby. Næste destination er Esbjerg, men undervejs er skibet chartret til at udføre udskiftning af en essentiel komponent på en offshore installation.

Skibets mangeartede opgaver sender dem vidt omkring, med mange dage på havet i sommerhalvåret, og lidt mindre i vinteren.

”Variationen af opgaverne gør at der er god mulighed for landlov, hvilket er en gevinst sammenlignet med andre skibe og rederier,” siger Stefan Bonde.

WIND er det maskinmestrene, der står for opgaven med at ”jacke op”, dvs. sætte skibets fire store ben på havbunden og dernæst hæve skibet fri af vandet. Grunden til at maskinmestrene står for opgaven, er at de selv står for at reparationerne ved uheld, forklarer skipperen.

WIND kan akkommodere op til 35, med yderligere mulighed for container indlogering i højbelastningsperioder. Skibet har ca. 430 m2 dæksplads til materiel og skibets kran kan løfte 30 ton i en 30 meter radius i op til 100 meters højde.

 

Der er fin plads til gåbåndet på broen.

 

Peter Petersen fra SEA HEALTH & WELFARE, forrest til højre, har selv arbejdet på offshoreskibe. Her får han en snak med tre besætningsmedlemmer på WIND.

 

SEA HEALTH & WELFARE er klar til at hilse på besætningen om bord på WIND i Køge Havn.

Troels Leth