Undersøgelse af mobning og chikane på danske skibe

Nu kan alle søfarende på danskflagede skibe medvirke til at belyse omfanget af chikane og mobning om bord. I deres mail indbakke er en invitation og link til et anonymt spørgeskema, som de kan besvare frem til og med 31. marts.

Det skal være sikkert og trygt for alle søfarende at gå på arbejde. Derfor har Søfartsstyrelsen bedt Syddansk Universitet om at undersøge omfanget af mobning og chikane på danskflagede skibe.

Hvis du ikke allerede har svaret, bør du gøre det før deadline. Undersøgelsen skal bidrage til at belyse det aktuelle omfang af mobning og chikane på danske skibe, og om der er behov for yderligere indsatser.

Du finder invitationen i din mail indbakke

Alle søfarende på danskflagede skibe har modtaget en mail med invitationen og link til spørgeskemaet fra deres arbejdsgiver i februar.

Hvis du har et spørgsmål til undersøgelsen eller du endnu ikke modtaget en mail med invitation og link til spørgeskemaet, kan du kontakte Lisa Loloma Froholdt, seniorforsker på Syddansk Universitet på lfroholdt@health.sdu.dk for at modtage linket til spørgeskemaet

Når du har besvaret spørgeskemaet og trykket på Send, kommer svarene direkte til Syddansk Universitet. Alle besvarelser er anonyme og deadline for besvarelse er 31. marts 2023.

”Uanset din baggrund, nationalitet og jobfunktion om bord vil vi gerne høre om dine personlige oplevelser med chikane og mobning. Dine svar vil være et værdifuldt bidrag og vi har brug for så mange udfyldte spørgeskemaer, som muligt for at branchen kan få et godt grundlag for at forebygge mobning og chikane,” siger Lisa Loloma Froholdt, der er maritim seniorforsker ved Syddansk Universitet.

Dine svar behandles fortroligt

Spørgeskemaet består af fire sektioner, og der er cirka 30 hovedspørgsmål. Det vil tage cirka 20-25 minutter at udfylde spørgeskemaet. Du skal have stabil adgang til internettet, når du udfylder spørgeskemaet.

”Vi håber, at du vil tage dig tid til at besvare alle spørgsmål i spørgeskemaet. Det er kun os i forskerteamet, der kommer til at se dine svar. Det er fordi vi følger de strenge, europæiske GDPR-regler for datahåndtering,” siger Lisa Loloma Froholdt.

Alle interesserede kan læse mere om undersøgelsen her

Troels Leth