§16 instruktører mødes til temadage på Færøerne

Den 25.-27. april afholder SEA HEALTH & WELFARE temadage for §16 undervisere. Temadagene er en årlig begivenhed, hvor deltagerne bl.a. opdateres om nye indsatsområder og ny forskning inden for arbejdsmiljø.

En af opgaverne for SEA HEALTH & WELFARE er at uddanne §16 undervisere, som kan afholde arbejdsmiljøkurser for sikkerhedsorganisationerne på dansk-flagede skibe. For at holde undervisernes viden opdateret, inviterer SEA HEALTH & WELFARE hvert år til §16 temadage, hvor deltagerne præsenteres for nye tendenser, nye indsatsområder og ny forskning. Temadagene afholdes i samarbejde med Søfartsstyrelsen.

I år foregår temadagene på Færøerne og 15 undervisere har meldt sig til. Flest kommer fra Grønland, Færøerne og Danmark mens der også er deltagere fra hhv. Indien, Filippinerne og Singapore.

”Vi glæder os hvert år til at afholde temadagene og møde underviserne. Vi præsenterer dem for vores nye vejledninger og fortæller om de indsatser og aktiviteter inden for arbejdsmiljø, som SEA HEALTH & WELFARE har arbejdet med det seneste år. Vi har fokus på de elementer, som deltagerne vil kunne anvende i deres undervisning af sikkerhedsorganisationerne på skibene,” fortæller faglig leder Mathias Augustsen fra SHW.

Udover at dele nyeste viden glæder SEA HEALTH & WELFARE sig til gode drøftelser med deltagerne.

”Vi vil rigtig gerne have videndeling begge veje og jeg ser frem til at høre lidt om, hvilke erfaringer de gør sig omkring arbejdsmiljø og trivsel. Hvilke tendenser, der rører sig. Samtidig håber jeg, at temadagene kan være med til at understøtte et netværk blandt deltagerne, så de kan trække på hinanden i hverdagen. Vi vil gerne facilitere, at de kan mødes med hinanden uden om os i løbet af året,” siger faglig leder Jacob Christensen fra SHW.

Praktisk øvelse med Radio Medical

Temadagene afholdes på en maritim skole i Thorshavn, der er hovedbyen på Færøerne. En af dagene foregår temadagen dog på færgen M/F Smyril, hvor deltagerne får mulighed for at møde besætningen og sikkerhedsorganisationen om bord.

Der er desuden planlagt en praktisk øvelse, hvor der foretages et opkald til det danske Radio Medical. Formålet er at demonstrere, hvordan Radio Medical vil håndtere en situation, hvor der er behov for at yde psykisk krisehjælp til et besætningsmedlem på et skib.

”Vi vil gerne gøre den øvelse så realistisk, som vi kan under temadagene, og vi er glade for, at Radio Medical vil være med til at vise os, hvordan de i praksis vil assistere et skib, hvor et besætningsmedlem har det svært. Vi er optaget af, at temadagene har et relevant og brugbart indhold, som kan bidrage til at hæve kvaliteten af undervisernes arbejde og dermed sikkerhedsarbejdet til gavn for de søfarende på skibene,” siger Mathias Augustsen.

Læs mere om §16 underviserkurset her

Troels Leth