Kogebøger, instruktionsbøger og e- og lydbøger: Søfartens Bibliotek har mere på hylden, end du aner!

De fleste søfarende på dansk-flagede skibe og færger er nok stødt på en reol med bøger fra Søfartens Bibliotek på deres fartøj. Biblioteket er således blandt de mest kendte og anvendte velfærdstilbud hos SEA HEALTH & WELFARE.

Men biblioteket tilbyder meget mere end de fysiske bøger, der tilfældigvis står på reolen i skibets opholdsrum, fortæller bibliotekar Irene Olsen.

”Det er kun få dage siden, at jeg mødte en gruppe hovmestre, som blev overraskede og glade, da jeg fortalte dem at vi blandt andet også kan tilbyde kogebøger. Derfor, hvis du har et ønske til en specifik kogebog, f.eks. med vegetarretter eller med en inspirerede forfatter, så er du velkommen til at skrive til mig,” siger Irene Olsen.

Biblioteket har også indkøbt bøger, der f.eks. henvender sig til søfarende, der gerne vil lære at spille guitar eller lære nye kortspil, og meget andet.

Faktisk kan enhver søfarende på dansk-flagede skibe – også de mange, der ikke kommer fra Danmark –, skrive til Irene og spørge om der er en særlig titel på hylden i biblioteket i Rødovre.

”Vi har også mange bøger på engelsk samt et mindre udvalg på hovedsagligt polsk og færøsk. Jeg indkøber også nye bøger på disse sprog – oftest spændingsromaner og biografier, da jeg kan se, at det er dem, der bliver efterspurgt,” siger Irene Olsen.

E- og lydbøger er også populære

For en del år siden begyndte Søfartens Bibliotek også at tilbyde adgang til at læse e-bøger og e-magasiner samt lydbøger. Det sker via app’en Libby.

”Biblioteket tilbyder også et stort udvalg af e-bøger, e-magasiner og lydbøger på engelsk til alle søfarende på dansk-flagede skibe uanset nationalitet samt til danskere på udenlandske skibe. Det er et fint alternativ til de fysiske bøger ombord på skibet,” siger Irene Olsen.

Sådan kan du komme i gang med at læse og lytte til bøger i Libby

Det er nemt at få adgang til det hele. Du skal først sende en mail til bibliotekar Irene Olsen på sbib@shw.dk med disse oplysninger - så opretter hun din brugerprofil:

·        Navn

·        Mailadresse

·        Selvvalgt pinkode

·        Navn på skibet, du arbejder på.

Derefter kan du downloade Libby app’en i App Store og Google Play. Når du har installeret app'en finder du biblioteket i Libby ved at søge på The Seafarers' Library. 

Her kan du downloade e-bøger, e-magasiner og lydbøger direkte til din enhed og læse dem offline. For at downloade bøger skal du have adgang til internettet. Det er gratis at bruge Libby.

Læs mere om Søfartens bibliotek her

Irene vil gerne have dine idéer til nye bøger

Det er vigtigt for os at det er de rigtige bøger, vi køber ind, så kontakt meget gerne biblioteket på bibliotek@shw.dk, hvis du har kommentarer eller forslag til bøger.

Folkebibliotekerne tilbyder også engelske e- og lydbøger gennem Libby. Find dem på  eReolen Global. 

Du kan have en brugeradgang til begge biblioteker og skifte mellem dem.

Troels Leth