@SEA-@SHORE: Nyt risikovurderingsformat tager afsæt i STOP-princippet

Ny opgradering af @SEA-@SHORE til Version 7.0 præsenterer et nyt format til oprettelse af risikovurderinger med en række forbedringer. Det nye format tager udgangspunkt i STOP-princippet og har større fokus på langtidsvirkninger.

”Når opgraderingen er foretaget på skibet, vil brugerne opleve en række forbedringer med flere valgmuligheder, øget brugervenlighed og især større fokus på forebyggelse. Opgraderingen sikrer samtidig, at den gældende lovgivning overholdes, og vi anbefaler derfor, at alle brugere opgraderer @SEA til Version 7.0,” siger Rolf Trap, der er konsulent hos SEA HEALTH & WELFARE og ansvarlig for @SEA-@SHORE platformen.

Ved opgradering til Version 7.0 vil alle eksisterende skabelonbaserede risikovurderinger blive skjult ligesom det nuværende risikovurderingsformat, den procesbaserede risikovurdering, gradvist skal udfases.

Det, påpeger Rolf Trap, er besluttet, fordi det er vigtigt, at det nye format i opgraderingen følger lovgivningen.  

”For at sikre det, vil de proces- og skabelonbaserede risikovurderinger ikke være tilgængelige på samme måde, som nu, da de ikke længere overholder gældende lovgivning,” fastslår han.

Læs mere om disse ændringer her og download vores guide til det nye modul

Forbedringer i det nye STOP-baserede risikovurderingsformat

Når man har opgraderet til version 7.0, vil man blandt andet opleve følgende forbedringer:

·        STOP-princippet bliver en central del af forebyggelsesprocessen. Læs mere om STOP her

·        Øget fokus på langtidspåvirkninger og en grundig instruktion.

·        Ny funktion: Mulighed for at gemme som kladde undervejs

·        Nyt look og forbedret brugervenlighed

·        Mulighed for at placere samme fare i flere farekategorier

·        Hurtig adgang til APB og SDS for tilføjede kemikalier

·        Der indføres To-faktor godkendelsesprocedure

 

SPØRGSMÅL OG SVAR:

HVORDAN FÅR VI ADGANG TIL DET NYE FORMAT?

Det kræver en opgradering til @SEA version 7.0 at få glæde af det nye, forbedrede risikovurderingsformat. Ved opgradering vil alle eksisterende risikovurderinger automatisk blive ført over i det nye system. De vil dog forblive i det gamle proces-baserede format og kan ikke konverteres automatisk.

Download seneste version 7.0 her

OBS – Version 7.0 kræver at man afinstallerer gamle versioner af programmet og installerer den nye version helt fra bunden af.

Gamle data bliver ikke slettet ved af-installation, men vi anbefaler at der tages en backup af data før af-installation. Se guide her

BEHØVER VI OPGRADERE?

Ud over øget brugervenlighed og funktionalitet, så lever det nye format også op til nuværende lovgivning om risikovurdering.

Opgraderingen indeholder desuden en helt ny og optimeret synkroniseringsmotor som øger hastigheden for downloads samt spare på data. Derfor anbefaler vi alle vores brugere at opgradere snarest muligt.  

HVAD SKER DER MED VORES GAMLE PROCESBASEREDE RISIKOVURDERINGER?

Disse vil som udgangspunkt forblive uændret. Den eneste forskel er at de ikke længere hverken kan importeres eller eksporteres. Derudover vil det ikke være muligt at forlænge revisionsdatoen for disse.

Dette valg har vi truffet for at sikre at alle risikovurderinger lavet det gamle procesbaserede format vil blive udfaset i løbet af de næste 3 år.

Derudover har vi helt fjernet den Skabelonbaseret Risikovurdering (skabelonerne vil stadig kunne bruges til inspiration og ligger nu i E-PUBLICATIONS modulet).

Troels Leth