FIT4SEA når flot milepæl: Nu er 3.000 søfarende med ombord

Over 3.000 søfarende på dansk-flagede handelsskibe har nu registreret sig på motionshjemmesiden FIT4SEA og er med i den årlige konkurrence. Milepælen blev nået i slutningen af maj i år.

Den øgede tilslutning vækker begejstring hos seniorkonsulent Amanda Gam og sundhedsfremmekonsulent Pernille Nordstrand Sass-Nielsen hos SEA HEALTH & WELFARE, der er varetager FIT4SEA.

”Det er kæmpestort, at der nu er 3.000 aktive brugere. Jeg synes, det er lidt af en tillidserklæring til os, at brugerne er glade for FIT4SEA som koncept og at flere søfarende gerne vil være en del af fællesskabet – både det store i FIT4SEA men også det motionsfællesskab, der er ombord på mange skibe,” siger Pernille Nordstrand Sass-Nielsen.

”Generelt er det en rigtig god ide at være fysisk aktiv til søs. Derfor er vi glade for, at vi kan bidrage med et praktisk værktøj, der kan hjælpe den enkelte med at holde lidt styr på træning og resultater – både offline og online.”
— Pernille Nordstrand Sass-Nielsen, SEA HEALTH & WELFARE

Vækst på trods af øgede benchmarks

Fra 1. januar 2024 var det slut med at indsende sine FIT4SEA træningsresultater på Excel-ark. Nu skal al registrering ske i FIT4SEA hjemmesiden. Samtidig blev benchmarks hævet.  

Amanda og Pernille var forberedt på, at ændringerne muligvis kunne medføre et lille fald i antallet af brugere. Men i stedet er endnu flere søfarende kommet til.

”Det er gået over al forventning, og det er vi meget glade for. Vi bestræber os på at sikre, at FIT4SEA er et tilbud for alle. For eksempel ved, at du ikke længere skal træne op til benchmark i en disciplin for at optjene lodder. Nu skal du blot være registret som bruger for at deltage i lodtrækningen. Og så spiller fællesskabet omkring motion og træning også en stor rolle, ligesom sundhed er blevet en større del af livet til søs,” siger Amanda Gam. 

Discipliner og benchmarks:

Cykling: 500 km

Løb, gang, cross, roning: 250 km

Vægttræning: 25 timer.

Læs mere her

Anbefaler fysisk aktivitet til søs

Der er mange gode grunde til at være aktiv i sin fritid ombord på sit skib. Nogle arbejdsopgaver er præget af meget lidt aktivitet, mens andre opgaver kan være fysisk krævende og foregå i akavede arbejdsstillinger.

Derfor har kroppen godt af at blive brugt på en måde, der understøtter kondition og holder kroppen i gang på en sund måde. Her kan FIT4SEA være en motivationsfaktor.

”Generelt er det en rigtig god ide at være fysisk aktiv til søs. Derfor er vi glade for, at vi kan bidrage med et praktisk værktøj, der kan hjælpe den enkelte med at holde lidt styr på træning og resultater – både offline og online. Samtidig er træning noget, som alle ombord kan være fælles om – både på skibet, hvis man er flere, der deltager, og som en del af det store FIT4SEA fællesskab med alle brugerne i den danske handelsflåde,” siger Pernille Nordstrand Sass-Nielsen. 

Troels Leth