'Kanalrundfart' vinder årets sidste Maritim Fodbold turnering

Hele otte hold var med, da SEA HEALTH & WELFARE arrangerede turneringen Maritim Fodbold i Svendborg i tirsdags. Efter mange medrivende kampe kunne holdet ‘Kanalrundfart’ fortjent løfte pokalen og nyde håneretten over de andre hold.

For første gang i turneringens historie var et rent kvindehold tilmeldt turneringen: MOTTs Håndlangere. Holdets deltagere går på Svendborg Søfartsskole og tre af dem har spillet fodbold på eliteplan. Alligevel var det at vinde ikke det vigtigste for holdet.

”Vi tre synes, at det kunne være sjovt at prøve at spille sammen. Og det var mest, fordi det kunne være sjovt at være med, at vi deltog,” siger Isabella og holdkaptajn Jeanne (til højre på fotoet).

Trods holdets stærke profiler forventede pigeholdet ikke at kunne hamle op med drengene på de øvrige hold.

"Vi ville bare give den gas på banen og forsøge at drikke dem fulde i halvlegene. Det var det eneste kort, vi havde på hånden,” siger Isabella.

Høje ambitioner trods skade

Holdet "Alt godt fra havet" var med til Maritim Fodbold for 3. gang. De gik også helhjertet efter at vinde. 

"Vi går efter guldet,” konstaterede Hamad under turneringen, selvom han i en af de første kampe brækkede en tå.

Om skaden var årsagen til, at Hamads hold ikke erobrede pokalen, er uvist. Forhåbentlig er han og holdet klar igen, når der til maj igen er Maritim Fodbold i Svendborg. 

Fodboldhold hylder Taylor Swift

Et af de mange opfindsomme holdnavne ved dette års fodboldturnering var SWIFTIES BK. Spillerne på holdet, der alle går på 5. semester på maskinmesteruddannelsen på SIMAC, har valgt navnet fordi de er store fans af sanger og sangskriver Taylor Swift. Holdet havde endda lavet særlige T-shirts med slagordet Nutid – Datid - Swifties - For altid.

Ca. halvdelen af spillerne på holdet vil ligesom omkring halvdelen af deres medstuderende på deres hold på SIMAC ud at sejle efter endt uddannelse. En af dem er Jonas, som allerede har været ude at sejle med DFDS, og som planlægger at skulle ud igen med færgen BEGONIA SEAWAYS.

Supportere sørgede for stemning på sidelinjen

Deltagerne på holdet FC NORDSØEN var igen turneringens eneste skibshold. FC NORDSØEN sejler på ESVAGT HEIDI og de søfarende kommer fra mange steder i landet. De havde nogle aktive supportere med, bl.a. Louise, Julie og Amelia, der er kærester til nogle af spillerne på holdet.

Louise og Julie har gået på Marstal Navigationsskole, og Louise er gået søvejen og er nu kvartermester på GEORG STAGE. Julie er fra Ærø og er ud af en familie af søfarende. Hun er ikke selv søfarende, men var medlem af Marstal Navigatørforening, og kom på den måde til at kende Hans-Peter, der er holdleder for FC NORDSØEN.

Amelia er fra Svendborg og har taget fri fra sit arbejde for at være med til at heppe på holdet. Holdet og supporterne skal ud at spise efter turneringen og overnatter i Svendborg, og får en hyggelig dag og aften i forbindelse med turneringen.

Nikolaj fra FC NORDSØEN er glad for at være med til Maritim Fodbold. Han og holdet var også med til turneringen i maj.

“Vi har et godt sammenhold på skibet og det er derfor vi deltager. Jeg håber, at det kommer til at gå bedre end sidste år,” siger han.

Og det gjorde det! FC NORDSØEN vandt bronzekampen og vil helt sikkert forsøge at nå helt til top næste år.

Fra venstre ses Louise, Julie og Amelia.

Taylor Swifts indflydelse gjorde sig også gældende til Maritim Fodbold i Svendborg. Her er det holdet Swifties BK, der stolt viser trøjer og slagord frem.

Troels Leth