Mindeord for Anne Ries: En dybt engageret og værdsat kollega

Det var med stor sorg og med tungt sind, at vi modtog beskeden om, at vores kære kollega, seniorkonsulent, cand.pharm. Anne Ries, er sovet stille ind efter kort tids sygdom.

Med tabet af Anne har vi mistet et fantastisk menneske og en dybt engageret kollega. Vores tanker og dybeste medfølelse går til Annes familie og efterladte.

Anne Ries blev ansat ved Søfartens Arbejdsmiljøråd i 2007 som arbejdsmiljøkonsulent. Hun kom fra en stilling som kemiker ved Søfartsstyrelsen, hvor hun havde været ansat i 13 år, og har også været ansat ved Arbejdstilsynet.

Et sikkert arbejdsmiljø for de søfarende lå Anne meget nær, og med sin ekspertviden inden for kemikalier og det fysiske arbejdsmiljø var hun i høj grad medvirkende til at løfte Arbejdsmiljørådets indsatser på området.

Anne stod blandt andet for kemikaliedatabasen og for udvikling af e-læringskurserne for sikkerhedsorganisationer på skibe, og hun var ansvarlig for afholdelse af §16-underviserkurser og temadage.

Vi vil huske Anne som en fokuseret og kompetent kollega og samarbejdspartner, som altid stillede høje krav til sig selv og tog ansvar for sine opgaver. Både i forhold til opgavernes løsning og for at holde sig opdateret på blandt andet lovgivningen inden for sine arbejdsområder.

Anne var bredt anerkendt og respekteret af alle kolleger og samarbejdspartnere samarbejdspartnere. Som en af hendes sidste arbejdsopgaver påtog hun sig at hjælpe et rederi med at finde producenter af brandslukningsskum uden PFAS-stoffer.

Anne var et varmt og givende menneske. Æret være Annes minde.

Bisættelse

Anne Ries bliver bisat i Roskilde Domkirke tirsdag den 12. december 2023. kl. 14:00.

Det ville glæde Anne, at tidligere og nuværende kolleger og samarbejdspartnere, i den udstrækning at de har mulighed for det, deltager i bisættelsen.

Troels Leth