Velkommen til Sune, der er ny konsulent hos SHW

Kemiker Sune Feldthusen Husted er pr. 1. marts 2024 ansat som konsulent hos SEA HEALTH & WELFARE.

Sune er 46 år og uddannet kemiker fra Københavns Universitet. Siden 2005 har han arbejdet på et forskningslaboratorium, hvor de overordnede emner var arbejdsmiljø og sikkerhed. De seneste ti år har han været underviser.

”I årenes løb har jeg beskæftiget mig meget bredt med arbejdsmiljø. Nu får jeg mulighed for at arbejde mere fokuseret med forebyggelse og sikkerhed omkring de kemiske produkter og det kemiske arbejdsmiljø,” siger Sune Feldthusen Husted og fortsætter:

”Samtidig betyder det meget for mig at komme i dialog med de søfarende, der arbejder med kemiske produkter til daglig. Jeg ser det som min opgave at sikre, at ingen søfarende kommer hjem med klo, træben og klap for øjet.”

Vil bruge sit kendskab til PFAS

Selvom Sune knap nok er kommet helt på plads i sit nye kontor, har han allerede udpeget de temaer, han vil se nærmere på som konsulent i SEA HEALTH & WELFARE.

”Bredt formuleret skal jeg rådgive skibe og rederier om sikkerhed og forebyggelse ved anvendelse af kemiske produkter. I øjeblikket er der stort fokus på PFAS-stoffer, rent drikkevand og epoxy, og det vil jeg se nærmere på i forhold til det kemiske arbejdsmiljø på skibe,” siger han.

Sune har blandt andet et godt kendskab til PFAS, fordi han både har lavet analyser af PFAS-stoffer i vandprøver og været med til at udvikle nye metoder til at metoder til at rense vand for PFAS.

Kontakt Sune

Hvis du har du brug for rådgivning om et kemisk produkt eller det kemiske arbejdsmiljø generelt, kan du kontakte Sune Feldthusen Husted på sun@shw.dk eller mobil +45 2961 8860.

Troels Leth