§16-underviserkursus for dig med ansvar for arbejdsmiljø på skibe

Med et §16-underviserkursus kan du styrke dit samarbejde om arbejdsmiljøet med de søfarende om bord

Der er i 2023 øget opmærksomhed på de søfarendes vilkår, da fastholdelse af de nuværende medarbejdere om bord, såvel som tiltrækning af nye skibsassistenter og aspiranter, er et væsentligt fokusområde for branchen.

Et godt arbejdsmiljø om bord er helt centralt for de bestræbelser og derfor tilbyder SEA HEALTH & WELFARE et §16-underviserkursus, der blandt andet er målrettet HSEQ-medarbejdere på rederikontorerne, der er ansvarlige for sikkerhedsprocedurer og opretholdelse af et sikkert arbejdsmiljø om bord på dansk-flagede skibe.

“Kurset har til formål at give viden om arbejdsmiljø, lovgivning og best-practice til søs, som du ikke får andre steder samt en grundig træning i at formidle viden til de søfarende. Deltagerne på kurset vil således få nye tilgange til at etablere et godt og udbytterigt samarbejde med sikkerhedsorganisationen om bord osv.,” siger seniorkonsulent Anne Ries fra SEA HEALTH & WELFARE.

Sidder du til daglig med ansvar for arbejdsmiljø mv. på rederiets skibe, opfordrer vi dig til at deltage i dette kursus. Det er en unik mulighed for at forbedre dine færdigheder og bidrage til et godt og sikkert arbejdsmiljø om bord.

Næste kursusdato og sted er endnu ikke er fastlagt. Er du nysgerrig eller hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte SEA HEALTH & WELFARE på mail: info@shw.dk.

 Fakta om §16-underviserkurset

  • §16-underviserkurset giver dig viden og værktøjer til at formidle, undervise og samarbejde med søfarende om effektiv håndtering af potentielle sikkerheds- og sundhedsrisici.

  • Kurset ledes af meget erfarne instruktører fra SEA HEALTH & WELFARE samt der har stor erfaring med undervisning i formidling.

  • Målgruppen for kurset er personer i branchen, som gerne vil afholde arbejdsmiljøkurser for sikkerhedsorganisationer på skibe eller som arbejder i rederiet med implementering af arbejdsmiljø i skibene.

  • Kurset varer fem arbejdsdage med fysisk fremmøde alle dage. Vi opfordrer til aktiv deltagelse og vidensdeling blandt deltagerne, så du kan udveksle idéer og erfaringer med andre deltagere for at styrke dine færdigheder og tilgange.

  • Certificering: Når du har gennemført §16-underviserkurset, har bestået de 2 eksamener, der er på kurset, og har afholdt dit første § 16 kursus under supervision af en erfaren § 16 instruktør, vil du modtage en certificering, der giver dig mulighed for at undervise på kurser for nye medlemmer af sikkerhedsorganisationen om bord.

Bemærk, at:

  • Kurset kræver kun certificering, hvis du skal undervise i § 16 arbejdsmiljø for medlemmer af sikkerhedsorganisationen om bord for en godkendt kursusudbyder.

  •  Kurset kræver ikke certificering, hvis du ikke skal afholde § 16 kurser.

 Læs mere om kurset her

Vi ser frem til at byde dig velkommen på §16-underviserkurset og understøtte til din fortsatte udvikling, for at sikre et sikkert arbejdsmiljø om bord på danske handelsskibe.

Troels Leth