‘at SEA’ Oktober 2020
48 timer med Mishel Go på Vayenga Maersk
48 med Frederik Vestergaard på M/V Freja
På danskflagede skibe er det et lovkrav, at medlemmer af skibets sikkerhedsgruppe gennemfører en uddannelse i arbejdsmiljø - også kendt som "§16 kursus". Det betyder, at når skibets sikkerhedsrepræsentant er valgt og arbejdslederen er udpeget, skal begge inden for tre måneder gennemføre et arbejdsmiljøkursus, med mindre de allerede har et §16-certifikat.
Læs merePr 1. august er Pernille Voigt Nordstrand ansat som konsulent i SEA HEALTH & WELFARE med særligt fokus på sundhedsfremme. Pernille har med en bachelor i Ernæring og Sundhed, og som underviser i crossfit stor viden og erfaring med kost og motion, samt hvilken indflydelse disse emner har på medarbejderes trivsel og arbejdsmiljø.
Læs mereHvad skal jeg tage højde for, så jeg får den bedst mulige beskyttelse af mit hoved? Her har vi samlet 13 svar, der kan hjælpe dig sikkert på vej.
Af Ester Ørum, konsulent i SEA HEALTH & WELFARE
Af Ester Ørum, konsulent i SEA HEALTH & WELFARE
Læs mere
Det kan være svært at tale om emner som depression, ensomhed og krænkelser. Men de svære samtaler er livsvigtige. For er et besætningsmedlem præget af mental mistrivsel, så er der kort vej til arbejdsulykker og sygdom. Derfor arbejder SEA HEALTH & WELFARE på at udvikle en særlig ”Mental Health Toolbox”, som giver konkrete værktøjer til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø om bord og få taget hul på de svære snakke.
Læs mere
Jacob Schødt Larsen, der har sejlet 10 år som kaptajn på nærfart, gør sit ypperste for at være et godt forbillede, skabe tillid og tage tingene i opløbet. Dét er med til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø om bord.
Læs mereDet er et globalt og alvorligt problem, at 25 % af alle søfolk har følt sig nedtrykte eller modløse inden for de sidste to uger. Der skal en fælles indsats til for at skabe bedre mental trivsel, så de søfarende ikke oplever arbejdsulykker, helbredsproblemer eller helt vælger at forlade faget. Sådan lyder opfordringen fra forskeren bag omfattende undersøgelse om emnet.
Læs mere
5 punkter der kan hjælpe den enkelte på vej til at medvirke til et godt arbejdsmiljø ombord.
Læs mereFor Jørn Hovmand Larsen, der har sejlet mere end seks år som kaptajn på langfart, er tillid, respekt og den rette fordeling af ressourcer forudsætningen for, at der er et godt psykisk arbejdsmiljø om bord.
Læs mere
Du ved, at du skal lægge mobil og tablet fra dig mindst en time før, du skal sove. Du ved også godt, at du sover bedst i et mørk og køligt rum. Alligevel har du svært ved at falde i søvn. Det kan være værd at tænke over, hvad du spiser, fordi nogle madvarer kan nemlig føre til søvnproblemer. Søvnen har nemlig afgørende betydning for kroppens genopbygning. Mangel på søvn kan påvirke både dit immunforsvar og kognitive funktioner som hukommelse og indlæring.
Læs mere
Så er bibliotekets elektroniske bibliotek åbent!
Biblioteket tilbyder elektroniske bøger og lydbøger på engelsk til alle søfarende på danske skibe uanset nationalitet samt til danskere på udenlandske skibe.
Coronakrisen har store konsekvenser for rederier og medarbejdere. Vi ved, at mange af jer på kontorerne og skibene oplever et stort mentalt pres i denne tid. Arbejdsdagene er lange, arbejdsbetingelserne er svære og usikkerheden stor.
Læs mereI SEA HEALTH & WELFARE følger vi regeringens opfordring, og vi har derfor sendt størstedelen af vores medarbejdere hjem de næste to uger. Men vi holder dog fortsat åben for de fleste aktiviteter.
Læs mereLedelsesforskning viser, at tillid er et helt centralt parameter i forhold til at lykkes med ledelse generelt. Er der stor tillid til dig som leder og er tillid udbredt om bord på skibet, så bliver arbejdet mere effektivt, trivslen højere og konfliktniveauet lavere, end hvis tilliden til dig som leder er lav.
Læs mereInden du skal bruge et kemikalie, er det vigtigt, at du undersøger, om du kan bruge et mindre farligt. Du skal foretage en helhedsvurdering, så du både kigger på produkts farlighed og også vurderer faktorer som påvirker udsættelsen herunder mængde, varigheden, temperatur, arbejdsmetode mm.
Læs mereVi har alle prøvet at lave et par push-ups, men hvor mange kan du egentligt tage i streg? Målet for denne challenge er at kunne lave 50 push-ups i ét hug. Sejt siger vi bare!
Læs mereForskning viser, at der er markant forhøjet forekomst af fordøjelsesproblemer for mennesker, der arbejder med skiftende vagter. Næst efter søvnproblemer er mave-tarm-problemer de mest udbredte følgevirkninger af skiftende arbejdstider.
Læs mere1116 billeder blev i alt indsendt til den nordiske fotokonkurrence for søfarende. Billederne kom fra 133 fotograferende søfolk fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Årets vinder er norsk, og desværre var der ingen danske billeder i top 5, men vi fik et top 10-billede!
Læs mereProgrammet hvor du kan registrere og håndtere kemikalier og fx lave risikovurderinger har fået nyt navn, @SEA-@SHORE.
Læs mereSøfartens Bibliotek tilbyder fra foråret 2020 e- og lydbøger på engelsk til alle søfarende på danske skibe.
Læs mere